Inhoud WordPress gebruiken

Met enkele eenvoudige stappen kan de inhoud van een WordPress-blog worden toegevoegd aan een boek. Het is zelfs mogelijk om de inhoud van uw blog met enkele handelingen uit te geven als boek.

Importeren van inhoud van een zelfstandig draaiende WordPress installatie gaat alsvolgt:
– Installeer op de betreffende blog onder Plugins de plugin WP All Export. Meer informatie: https://nl.wordpress.org/plugins/wp-all-export/.  Activeer WP All Export.
– Selecteer vervolgens in de linker balk de link naar de plugin. Draai de content naar keuze uit. (Kies de velden id, title en content.) Sla het bestand op.
– Nadat u een boek heeft aangemaakt in BookPress activeert u via het hoofdscherm van het boek -> Setup -> Tekstpagina’s de optie Importeer Content WP.
– Nu is het mogelijk via het tabblad Pagina’s in het hoofdscherm van het boek de inhoud van WordPress toe te voegen. Klik daarvoor op de knop Importeer content WP. Via de oploadfunctie – kies het bestand dat bij stap 2 is gemaakt – wordt de inhoud toegevoegd.
– Vervolgens kunt u via Pagina’s de vers geïmporteerde tekst bewerken, de volgorde wijzigen en eventueel secties toevoegen.